Din kurv

Din kurv er tom!

FORTSÆT MED AT SHOPPE

Formålet med PlusButikkerne

PlusButikkerne er fysiske butikker, som flere gange om ugen bliver fyldt op med gode fund fra de omkringliggende genbrugspladser.

Det er nu muligt allerede hjemmefra eller i frokostpausen at købe dine yndlingsting i webshoppen. Dermed risikerer du ikke at de er væk, når du når frem til os.

Café Brugt byder altid på gratis kaffe og kakao.

 

Baggrund

PlusButikkernes overordnede formål er at holde ressourcerne i live så længe som muligt ved at forlænge tings levetid. Det betyder nemlig mindre affald og færre omkostninger til affaldsbehandling. Vi reducerer samtidig ressourceforbruget i form af råstoffer og energi til produktion af nye varer – og sparer udledningen af CO2.

PlusButikkerne medvirker til, at vi når de mål, som er fastsat af EU og den danske stat om, at en større og større del af affaldet skal genbruges, og at vi helt generelt skal tænke på at udnytte ressourcer i stedet for at bortskaffe affald.

I 2013 begyndte vi at kigge efter ting til genbrug i alle containere på vores genbrugspladser og sætte dem til salg i vores butikker. Nu er det blevet muligt at gøre en god handel allerede hjemmefra og dermed være sikker på at varene ikke er solgt inden man ankommer. Det kan være en stor fordel, for det går stærkt!

YderZonen

YderZonen deler hus med PlusButikken i Næstved. YderZonen er et unikt og eventyrligt formidlingscenter, hvor børn og unge kommer på besøg, lærer om bæredygtighed og får en grundlæggende forståelse for hvordan innovation og udvikling er nøglen til en varig og bæredygtig udnyttelse af Jordens ressourcer.

AffaldPlus

Vi er sat i verden for at sikre et rent miljø på affaldsområdet, og vores opgave er at modtage og behandle affaldet fra områdets ca. 300.000 borgere og 30.000 virksomheder.